Ahmet Maranki Fibromiyalji; Ahmet Maranki Fibromiyalji de lavanta, anason, melisa, karanfil ve papatya ağrı kesici özellik taşımaktadır. Mercan köşk, kekik, karanfil, zencefil, biberiye baharatlarını yemeklerde bolca tüketilmesi tavsiye edilir. Meyan kökü ile aloe vera da fibromiyalji rahatsızlıklarında etkilidir.
Ahmet Maranki fibromiyalji ağrılarına bitkisel kürler
Bir çay bardağı sıcak suya Adaçayı, kekik ve çörek otu hepsinden birer kaşık ayrı ayrı bardaklara konulur. On dakika demlenmeye bırakılır. Adaçayı aç karnına diğerlerini tok karnına içerir. Bu çayı günde en az üç kez tüketmek gerekir. Tedaviye 6 ay boyunca devam edilmelidir.
Söğüt yaprağı, meyan kökü, ayrıkotu, menekşe, kereviz tohumu ve elma kabuğunu karıştırarak veya tek tek kaynatarak çayını elde edebiliriz. Elde etiğim bu çayı günde 3 kez tüketebiliriz.
Şam fıstığı, havlıcan ve zencefilli bal ile karıştırılarak macun haline getirebiliriz. Sonra sabah akşam olmak üzere bir tatlı kaşığı tüketiriz.
On gram hindibağ kökünü kıyın. Bir su bardağı suyu kaynatıp içerisine on gram kıydığınız Hindiba kökünü koyun on dakika demlendirin ve günde bir veya iki fincan için.
Yirmi baş sarımsağı temizleyip havanda dövelim bir miktar suda kaynatalım. Sonra bu suyu süzelim ve bu suyun içine içine otuz gram toz karabiber, otuz gram saf zeytinyağı koyun kısık ateşte kaynatın içerisine on gram kafuru tozu ekleyerek 2 dakika bu şekilde kaynatın ağrıyan bölgelere masaj yaparak uygulayın.
On gram sarmısağı havanda ezin üstüne on gramlık ılık su ekleyin. Bu karışımı yirmi dört saat dinlendirdikten sonra süzün ve daha sonra günde üç kez on beş, otuz gram arası tüketin.
Isırgan otunu sebze gibi buharda pişirelim ve ağrıyan yerlere koyalım. Fibromiyalji ağrılarını alacaktır.
Üç ölçü kurutulmuş ve öğütülmüş sögüt kabuğu, iki ölçü kurutulmuş meyan kökü ve bir adet dövülmüş sarmısağı karıştırın ve üzerine kaynamış suyu dökün. Bu karışımı on beş dakika demlenmeye bırakın. Demlenen bu karışımı için ve ağrılarınızın kesilmesini sağlayın.
Hardal yağı, Biberiye yağı, kekik yağı, zeytinyağı, badem yağı, ceviz yağı bu yağları eşit miktarlarda bir kapta karıştırın ve ağrıyan yerinize sürün. Sürdüğünüz bu karışımın üzerini streç film ile kaplayın sabaha kadar bu şekilde sarılı durmasını sağlayın. Bu şekilde kaslarınızı iyice yumuşatın ve ağrılarınız azalsın ağrılar geçene kadar bu işleme devam edilmelidir.
Ahmet Maranki Fibromiyalji çorba tarifi malzemeler
İki yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı, iki tutam toz zencefil, iki tutam toz zerdeçal, sekiz bardak sodyum içermeyen sebze suyu, dört sap taze soğan, bir miktar taze zerdeçal.
Ahmet Maranki fibromiyalji çorbası nasıl yapılır?
Sebzeleri temizleyelim ve sirke ile dezenfekte edelim. Sebzelerin suyunu çıkaralım orta ateşte hafifçe çevirelim. Hindistan cevizi yağı ekleyip, Zerdeçal ve zencefil tozu karıştıralım ocağın altını kısıp kısık ateşte zerdeçal kökü ve dilimlenmiş yeşil soğanı ekleyelim.