{ "title": "Sırt Ağrısı Fibromiyalji", "image": "https://www.fibromiyalji.gen.tr/images/sirt-agrisi-fibromiyalji.jpg", "date": "20.01.2024 00:42:33", "author": "Koray Parlakşahan", "article": [ { "article": "Sırt Ağrısı Fibromiyalji, Fibromiyalji toplumda çok sık rastlanan bir hastalık türüdür, ancak çoğu hasta bu hastalığın adını dahi bilmemektedir. Hastanın yaşam kalitesini ciddi derecede bozan kronik bir hastalıktır denilebilir. Fibromiyalji; Vücudun her yerinde olabilen yaygın kas, iskelet sistemi ağrısı, yorgunluk, uyku bozukluğu gibi bulguları olan kadınlarda sıkça görülen vücudun boyun, sırt, kalça ve omuzlarda belirginlik gösteren toplumun %2-42'sinde rastlanan iskelet sistemi hastalığıdır.

Sırt Ağrısı Fibromiyalji ağrıların yaşandığı yerler.

Ağrılar omuzda, boyunda ve sırt bölgelerinde kimi zaman ise vücuttaki eklem yerlerinde bulunabilir. Bu ağrılar uzun bir süre hastaya rahatsızlık vermeye devam eder. Tahlillerde ve MR çekimlerinde hasta normal çıkar, herhangi bir sonuç elde edilemez.

Fibromiyalji nedenleri.

Stres, kaygı, depresyon, yeterince alınmayan uyku bu hastalıkla bağdaştırılabilir. Vücudu yoracak spor ve egzersizler ağrının artmasına sebep olur.

Fibromiyalji belirtilerini maddeler halinde açıklayalım.
Sırt Ağrısı Fibromiyalji hastalığını tetikleyen faktörler.

İş hayatı oldukça stresli, yorucu, fiziksel aktivitenin bol olduğu bir ortamdır. Hastaların yakındığı başlıca sıkıntılar ise stres, hava değişimi, rutubet veya soğuk olan alanlarda ağrının artması durumunun görüldüğüdür. Özellikle soğuğa karşı mükemmel bir hassasiyet vardır. Uzun süreli yapılan oturma, ayakta durma, stres, araba kullanma, soğuğa maruz kalma, eğilerek iş yapma ve ağır kaldırma Fibromiyalji belirtilerini şiddetlendirir. Kadınlarda regl döneminde de belirtilerin arttığı görülür. Hastalığı hafifletmek için sıcak duş, banyo, ılık ve kuru hava, tatil, yeterince alınan uyku gibi yöntemler rahatsızlığa gayet iyi gelebilir.

Fibromiyalji hastalığının tedavi yöntemleri nelerdir bir bakalım.
Hastalığın tedavi aşaması için bilinen ve kesinleşen bir çözüm yolu hala bulunmamaktadır. Modern tıp açısından hala çalışmalara devam edilmektedir. Hastalığın bir sonraki aşaması korunma yöntemleridir. Bunlar düzenli egzersiz, spor, yeterli su içmek ve bedene zararı olan hayvansal besinlerden uzak durmak ve yeterli istirahat başlıca yöntemler arasındadır.
" } ] }